Rollen en walsen

Wij houden uw processen in beweging.

Optimaal gebruik van polyurethaan in rollen- en walsentoepassingen vereist meer dan een lijst van eigenschappen en prestaties. Daarom reikt onze kennis verder dan slechts de tekst van een datasheet. Veeleisende toepassingen vragen om expertise in de elastomeer, zowel in de ontwerp- als constructiefase. Oftewel, het vermogen om de juiste parameters vast te leggen voor de keuze van het juiste materiaal in de juiste afmetingen, gerelateerd aan uw specifieke toepassing.

De selectie van het beste materiaal voor uw specifieke behoefte hangt grotendeels af van de individuele wensen en eisen van de applicatie. In het ene geval is slijtageweerstand de hoofdparameter terwijl in een ander geval de interne warmteopbouw bepalend is. In weer een ander geval zal de snij- of scheurweerstand als belangrijkste eis kunnen gelden.

Ons team van specialisten helpt u graag met de keuze van de juiste materialen om zo de beste oplossing te bieden voor uw klantspecifieke toepassing.

Speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie wordt door Herikon een materiaal verwerkt dat door het US-department of Agriculture is goedgekeurd met een FDA-certificaat. Dit houdt in dat het eindproduct voldoet aan de zeer strenge eisen met betrekking tot het contact van het materiaal met zowel droog als nat voedsel.

Onze rollen en walsen vinden hun weg in een zeer breed scala van toepassingen in o.a. de machinebouw. We beschikken over een uitgebreide en flexibele productiecapaciteit voor rollen en walsen, met diverse nabewerkingsmogelijkheden zoals slijpen en draaien voor de juiste maatvoering, contour of profilering.

Bij Herikon verwerken we voor de rollen en walsen TDI-, MDI- en NDI (FORTELAN)- polyurethaansystemen.

Enkele kenmerken van onze materialen zijn:

• TDI-polyurethaansysteem:

Type BT: slijtageweerstand, hydrolyse
Type BD: draagvermogen, slijtageweerstand
Type HR: hydrolyse, hoge temperatuur tot 130° Celsius

• MDI-polyurethaansysteem:

Type FT: slijtageweerstand, geluidsreductie
Type BE: dynamisch, hoge terugveerelasticiteit
Type BA: chemische resistentie, hoge scheursterkte
Type AS: antistatisch, resistentie tegen olie, brandstoffen en ozon

• NDI-polyurethaansysteem:

Type NDI (FORTELAN®): zeer lage interne warmteopbouw, zeer hoog draagvermogen.

Eigenschappen

Hydrolyse bestendig
Zeer lage interne warmteopbouw
Hoge weerstand tegen slijtage
Tegen slijtage hoge dynamische draagkracht
Draagkracht hoge mechanische belastbaarheid
Geluidsreductie
Maatvastheid
Chemische resistentie
Laag soortelijk gewicht
FDA-certificaat