Vormartikelen

Profiteer van onze ervaringen en kennis op het gebied van polyurethanen en andere kunststoffen.

Vanaf 1979 staat Herikon in de markt bekend als specialist op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en productie van klantspecifieke, technisch hoogwaardige polyurethaan vormartikelen.

Polyurethaan heeft door de unieke combinatie van chemische, fysische en mechanische eigenschappen zoals o.a. slijtvastheid, hoge scheur- en treksterkte, hoge elasticiteit, laag soortelijk gewicht en goede hechting op metalen, uitstekende mogelijkheden voor gebruik in allerlei vormartikelen. Gietgewichten, variërend van enkele grammen tot honderden kilo´s per product, vormdelen, kleuren en hardheden kunnen per toepassing ingevuld worden.

Door de vloeibare aard van de gebruikte grondstoffen zijn complexe en moeilijke vormen mogelijk. In sommige gevallen is het gunstig om rotatie-, centrifugaal- of druktechnieken toe te passen.

Door onze medewerkers bij nieuwe ontwikkelingen of reeds bestaande problemen in een vroeg stadium in te schakelen, kunnen onze klanten optimaal profiteren van onze ervaringen en kennis op het gebied van polyurethanen en andere kunststoffen.

Dankzij de goede contacten met onze grondstoffenleveranciers in zowel Europa als Amerika blijven we continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast staan we door onze eigen laboratorium faciliteiten garant voor een constante kwaliteit.

Onze ontwerpafdeling en matrijzenmakerij stelt ons in staat snel en tegen relatief lage matrijskosten, kleinere en middelgrote series te produceren. De productieseries variëren van 1 tot 5000 stuks.

Ook is het gietprocédé interessant om te gebruiken voor prototyping.

Eigenschappen

Hydrolyse bestendig
Hoge weerstand tegen slijtage
Tegen slijtage hoge dynamische draagkracht
Draagkracht hoge mechanische belastbaarheid
Geluidsreductie
Maatvastheid
Chemische resistentie
Laag soortelijk gewicht
FDA-certificaat